Programma

De Harde Bonanza zoekt metalversie van ‘We Zullen Doorgaan’

  1. Nieuwschevron right
  2. De Harde Bonanza zoekt metalversie van ‘We Zullen Doorgaan’

Het is je vast niet ontgaan: tientallen BN’ers die samen ‘We Zullen Doorgaan’ zingen. Er zijn veel versies van het lied, maar team Harde Bonanza kon geen metalversie van het nummer ontdekken.

Mocht je het wel gemist hebben, Spijkers met Koppen lanceerde onlangs de We Zullen Doorgaan-challenge. Na 'You Never Walk Alone' zijn het nu bekende Nederlanders die meezingen vanuit hun thuis, om heel Nederland te steunen in de onzekere tijd van het coronavirus.

Geen metalversie!?

Presentator Mike Arntz van De Harde Bonanza merkte op dat er geen metalversie van het nummer is: "Er is géén rock- of metalversie van 'We Zullen Doorgaan'. Mocht je in een bandje zitten en je denkt 'dat is een leuk plan, ik ga met mijn vrienden een metalversie opnemen van het nummer?' Stuur dan jouw kneiterharde versie op naar De Harde Bonanza." Wie weet hoor jij jezelf binnenkort terug in een nieuwe aflevering.

Hoe?

Neem jouw metalversie van 'We Zullen Doorgaan' op en let daarbij natuurlijk op de geluidskwaliteit, die moet geschikt zijn voor in een podcast. Klaar? Stuur 'm zo snel mogelijk op naar dehardebonanza@bnnvara.nl. De voltallige jury bestaat uit Mike en Caroline, die gaan bepalen welke versie het beste is en welke band er dus te horen zal zijn in de volgende aflevering van De Harde Bonanza.

Luister hieronder naar de aflevering waarin het idee ontstond (vanaf 40:00 minuten gaat het specifiek over de oproep.)

De Harde Bonanza

In De Harde Bonanza podcast worden platen behandeld die echt te stevig zijn voor Stenders Platenbonanza. Luisteraars vragen echter wel om die platen, vertelt Caroline. "Rob en ik krijgen in de Platenbonanza ook verzoeken voor Slayer, Slipknot, Sepultura en Megadeth, maar die zijn gewoon te hard voor het tijdstip.”

Rob en zij realiseren zich namelijk dat er ook veel luisteraars zijn die het programma op de achtergrond horen terwijl ze bijvoorbeeld met een klant aan het bellen zijn. En dan is een harde plaat, hoe te gek ook, niet altijd de beste keuze. "Maar dat betekent dus dat je een hele groep liefhebbers niet bedient. En dat is belachelijk. Want wij zijn de publieke omroep, dus het kan niet waar zijn dat wij de muziek van deze ongelooflijk grote groep liefhebbers nauwelijks draaien", aldus Caroline. Volgens de radiomaker wordt niet alleen de luisteraar daarmee tekort gedaan. "Er zijn ook heel veel goede, en vaak Nederlandse, bands die we te weinig airplay geven. Noem Nightwish, Within Temptation of Urban Dance Squad. Die draaien we in mijn beleving echt té weinig."

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie