Programma

Ebru Umar over het racismedebat en de anderhalvemetermaatschappij

  1. Nieuwschevron right
  2. Ebru Umar over het racismedebat en de anderhalvemetermaatschappij

In een nieuwe aflevering van Heb Een Mening praat Rick van Velthuysen met Ebru Umar over het racismedebat en de anderhalvemetersamenleving.

Nadat Ebru Umar in 2016 tijdens haar vakantie in Turkije kritische tweets op Twitter plaatste over de Turkse president Erdoğan, zette hij Ebru voor enkele dagen vast in het land. Na haar voorgeleiding mocht ze haar proces thuis afwachten, maar ze mocht Turkije niet verlaten. Na diplomatieke tussenkomst werd het haar na een kleine drie weken toegestaan om naar Nederland terug te keren, waar zij zich beschikbaar moest houden voor haar proces. Ebru heeft hierna moeite gehad om Nederland te verlaten voor een frivole vakantie en zeker naar Turkije.

Het racismedebat

Als Rick met Ebru spreekt, zit ze gewoon weer in Rotterdam. Tijd om het over het racismedebat te hebben. Ebru heeft daar een duidelijke mening over, want iedereen zou volgens haar alles mogen zeggen. "Ik heb zitten overwegen om een opiniestuk te sturen naar NRC, omdat ik vind dat de blanke Nederlander, dat die zich wel heel makkelijk laat piepelen in het racismedebat. Ze gaan zo makkelijk omrollen en op hun rug liggen."

Wat vindt Ebru van het racismedebat en de anderhalvemetersamenleving? Je hoort het in de nieuwe Heb Een Mening!.

HEB EEN MENING!

In de podcast Heb een mening! trekt Rick het land in om bekende en minder bekende Nederlanders uit te dagen zich uit te spreken over prangende en actuele zaken. "Ik laat geen ruimte voor grijs gebied en vage nuances. Maak van je hart geen moordkuil. Spreek je uit. Heb een mening!”, aldus Rick.

Heb Een Mening! wordt iedere eerste en derde woensdag van de maand gereleased via NPO Radio 2 en de bekende podcastplatformen.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie