Programma

Eenzame senioren kunnen tijdens vakantie terecht bij de Zomerbellijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Eenzame senioren kunnen tijdens vakantie terecht bij de Zomerbellijn

Voor veel senioren betekent de zomervakantie een stille periode. Seniorenorganisatie KBO-PCOB is daarom de Zomerbellijn voor eenzame senioren gestart.

Nu de zomervakantie in volle gang is, gaan veel mensen op vakantie of een paar dagen weg. Dat betekent ook dat veel ouderen rond deze periode vaker alleen zitten en geen bezoek of belletjes ontvangen. In Jan-Willem Start Op! bellen Frank en Wout met Manon Vanderkaa, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB, over de nieuwe Zomerbellijn.

Zomerbellijn voor senioren

De lijn is er voor ouderen die om een praatje verlegen zitten of behoefte hebben om hun verhaal kwijt te kunnen. Manon legt uit: "Het is een stille tijd voor senioren en de aanloop was al beroerd. Door corona hebben senioren veel binnengezeten. Vrijwilligerswerk valt weg, familie en kleinkinderen zijn op vakantie en de huishoudelijke hulp is er niet." De lijn valt tot nu toe goed in de smaak bij senioren, want de afgelopen weken zijn er al veel telefoontjes binnengekomen. "We worden gebeld door mensen die behoefte hebben aan een gesprek. De vrijwilligers aan de telefoon zijn ook senioren en hebben ervaring met die stille tijd van corona en zijn mensen aan wie je je verhalen kwijt kan", aldus Vanderkaa.

Video niet beschikbaar

Zomereenzaamheid

Naast de komst van de Zomerbellijn roept KBO-PCOB augustus uit tot de aanwaaimaand. Manon vertelt: "Jong of oud, waai eens aan in augustus bij iemand waarvan je denkt: 'Die kan wel een bezoekje gebruiken.' Zo'n klein gebaar kan de dag kleuren." Meer informatie over de Zomerbellijn en de aanwaaimaand vind je op de website van KBO-PCOB.

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: seniorenorganisatie KBO-PCOB

Ster advertentie
Ster advertentie