Programma

Barts Classic ontleedt Wonderfull Days van Charly Lownoise en Mental Theo

  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic ontleedt Wonderfull Days van Charly Lownoise en Mental Theo

Charly Lownoise en Mental Theo kropen in 2018 samen met Bart achter het grote mengpaneel om Wonderfull Days te ontleden!

Wonderfull of Wonderful?

Barts twee jeugdhelden Charly Lownoise en Mental Theo nemen plaats achter het mengpaneel om Wonderfull Days helemaal uit te pluizen. Een vraagje van Bart voordat ze beginnen: "Ik wil wel even weten, wat was nou de juiste spelwijze? Wonderfull Days met dubbel l of met één l?" "Op het boek staat het goed en op het cd-hoesje staat het fout, maar dat past wel bij ons. We waren toen ook een beetje fout", aldus Mental Theo. Het nummer Wonderfull Days wordt dus officieel met dubbel l geschreven en dit allemaal door een klein tikfoutje!

Groot succes

"Op een bepaald moment was daar het succes. Jullie zijn naar de platenmaatschappij gegaan en ineens stond daar een bedrag van één miljoen onder aan het contract. Wat moet je toen gedacht hebben?", vraagt Bart. "Alles veranderde, voor mij werd het grote probleem dat we ineens allerlei deadlines hadden en niet meer out of the blue konden produceren. Ik dacht bij mezelf: Waar is m'n leven, waar is m'n creativiteit?", legt Charly Lownoise uit.

Bekijk hier de hele video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wonderfull Days

De single Wonderfull Days werd in 1995 uitgebracht door Charly Lownoise en Mental Theo. Dit happy hardcore nummer werd een regelrechte hit en is de succesvolste single van de mannen. In 2021 stond het nummer op 693 in de NPO Radio 2 Top 2000.

Foto omslag: still video

Ster advertentie
Ster advertentie