Programma

Gekke veilingitems van muzikanten

  1. Nieuwschevron right
  2. Gekke veilingitems van muzikanten

Heb jij je zolder opgeruimd om wat rommel te verkopen op de vrijmarkt op Koningsdag? Het levert vast niet zo veel geld op als de oude spullen van supersterren. Check hier alle gekke items die jij eigenlijk op je kleedje zou moeten hebben!

Uitgespuugde kauwgom

De Amerikaanse popster Britney Spears spuugde tijdens een concert in de Londonse Wembley Arena haar kauwgom uit. Deze werd door een fan opgeraapt en verkocht op internet. De opbrengst van het verschrompelde stukje kauwgom: 14.000 dollar.

Nepnagel

Toen iemand de nepnagel van Lady Gaga in de kleedkamer vond dacht hij: ‘Die ga ik verkopen’. En dat was een slimme zet. De nepnagel werd verkocht voor 13.000 dollar.

Ranzige onderbroek

De ranzige onderbroek die Elvis in 1977 gedragen heeft tijdens een concert ging de hele wereld over voordat deze aangeboden werd op de veiling. Hij werd lang bewaard als kostbaar item, totdat iemand dacht: ‘Hier moet geld mee te verdienen zijn’. De smerige onderbroek moest minimaal 7000 pond opleveren, maar niemand was bereid dit bedrag op tafel te leggen. Daarom besloot de eigenaar het relikwie toch maar zelf te houden.

Geelbruine tand die al 51 jaar mond van eigenaar had verlaten

In de jaren 60 gaf John Lennon zijn tand aan zijn huishoudster, nadat hij deze verloor bij een bezoek aan de tandarts. De tand bleef jarenlang in de familie van de huishoudster, maar werd in 2011 toch verkocht. De tand van John Lennon was 19.500 pond waard en behoort nu tot een collectie met andere ‘beroemde’ tanden van een Canadese tandarts.

Sokken kopen?

Toen Bryan Adams zijn sokken vergat in de limousine wist de verhuurder wel wat hij hier mee aan moest. Hij verkocht de sokken voor 1046 dollar. De opbrengst ging naar een goed doel.

Duur broodje

Broodjes die achtergelaten waren na een radiointerview in New York werden voor maar liefst 1025 dollar verkocht. Het was ook niet zomaar een interview, want Justin Timberlake was de eigenaar van de tosti's. Een 19-jarige fanatieke fan kocht ze en wat ze ermee ging doen? "Ik zal het waarschijnlijk drogen, sealen en dan op mijn kastje leggen."

Gelikte piano

Om meer geld op te halen voor een goed doel besluit Miley Cyrus een piano te likken. De afgelikte piano ging uiteindelijk de deur uit voor 50.000 dollar.

Familielid

De zus van James Blunt moest naar een begrafenis in Ierland, maar had daar geen geld voor. Hij zette als grapje een advertentie online om zijn zus te verkopen. Een miljonair bood vervolgens aan om haar op te halen met een helikopter. Drie jaar later trouwden de twee.

Gebakken lucht?

Zakje lucht kopen? Sommige mensen wel. Tijdens het concert van Kanye West besluit iemand lucht op te vangen. Dit was geen stomme zet, want fans bieden tot wel 60.000 dollar voor de zakjes met ‘air from Kanye Show’.

Foto omslag: YouTube stil

Ster advertentie
Ster advertentie