Programma

Foo Fighters in vuur en vlam met TopSong Making A Fire

  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters in vuur en vlam met TopSong Making A Fire

Met Making A Fire maakte Foo Fighters een knallende track, maar met het stempel van Mark Ronson erop verandert het in een heerlijk zomerse TopSong. Je hoort het nummer deze week extra vaak op NPO Radio 2!

Making A Fire is de openingstrack van het begin dit jaar verschenen album Medicine At Midnight van de Foo Fighters. Topproducer Mark Ronson, bekend van samenwerkingen met onder anderen Amy Winehouse en Bruno Mars, geeft Making A Fire een compleet andere sound met deze heruitgave.

Dave Grohls dochter

Met behulp van Ronson verandert het nummer niet alleen in een zwoel, zomers popliedje, maar ook in een samenwerking tussen familieleden. Deze 'Re-version' van de track bevat namelijk een kwartet dat achtergrondzang verleent. Een van de leden hiervan is Violet Grohl, de oudste dochter van Foo Fighters-frontman Dave.

Het is niet het enige gastoptreden op het nummer. Foo Fighters laat zich op de Re-version van Making A Fire bijstaan door leden van Antibalas, The Budos Band, The Dap-Kings, El Michels Affair, La Buya, Menahan Street Band, The Tedeschi Trucks Band en Tuatara.

Beluister de Re-version van Making A Fire hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bart Arens maakte de TopSong op vrijdagochtend bekend in Aan De Slag! Bekijk het fragment hieronder.

Dee Gees

Ter ere van Record Store Day brengt Foo Fighters op 17 juli een album uit op vinyl. Daarbij slaat de band een verrassende nieuwe richting in: disco. Onder de naam Dee Gees (een verwijzing naar de initialen van frontman Dave Grohl) spelen de Amerikanen op het album Hail Satin covers van Bee Gees-tracks als You Should Be Dancing, Night Fever en More Than A Woman. Daarnaast zijn er live-versies van tracks van het meest recente album Medicine At Midnight.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je Wandering Heart of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie