Programma

Artiesten over hun roots

  1. Nieuwschevron right
  2. Artiesten over hun roots

Niet alle artiesten spreken vol lof over hun geboorteplaats. Madonna mist het totaal niet terwijl Axl Rose alleen terug naar huis komt voor pizza.

Sommige muzikanten hebben een enorme hekel aan hun geboorteplaats. Waarom? Dat lees je hieronder:

Madonna

Madonna heeft niet veel meer met haar geboorteplaats Michigan. "I miss absolutely nothing about growing up in Michigan. Nothing at all," gaf ze onlangs aan. Stiekem mist de Queen of Pop toch wel iets van haar roots. Haar universiteit! Madonna wilde daarom ook graag dat haar dochter Lourdes aan de Universiteit van Michigan ging studeren.

Kurt Cobain

Kurt Cobain was nooit zo te spreken over zijn geboorteplaats Aberdeen. Volgens hem zat de stad vol met “bigoted, redneck, snoose-chewing, deer-shooting, faggot-killing logger types”. Niet echt bepaald aardig Kurt! Ondanks zijn afkeer voor zijn geboortestad, heeft hij in zijn 27 levensjaren nooit de stad verlaten, behalve natuurlijk om op tournee te gaan.

Axl Rose

Axl Rose houdt er niet van om te praten over het feit dat hij uit Lafayette, Indiana komt. De frontman van Guns N' Roses gaat echter vaak nog stiekem even terug naar huis voor de Ami's Pizza! Alhoewel het natuurlijk ook gewoon een reclamestunt kan zijn van de desbetreffende pizzatent.

Muse

Teignmouth is geen fijne stad om in op te groeien. “A living hell” als we de leden van de Britse rockband Muse moeten geloven. Het trio heeft hiermee de ruim 14.000 inwoners wel een beetje gekwetst. Het is tenslotte de plaats waar de muziekcarrière van de drie mannen is begonnen.

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie