Programma

U2 draagt hit op aan slachtoffers Manchester

  1. Nieuwschevron right
  2. U2 draagt hit op aan slachtoffers Manchester

Na de aanslag in Manchester op maandagavond heeft U2 de hit 'I Still Haven't Found What I'm Looking For' opgedragen aan de slachtoffers en nabestaanden.

Daad veroordeeld

U2 is te gast in de talkshow van Jimmy Kimmel om te praten over het jubilerende album The Joshua Tree en de huidige wereldtournee, maar natuurlijk komt ook de terroristische aanslag tijdens het concert van Ariana Grande in Manchester aan bod tijdens het gesprek. Bono veroordeelt de terreurdaad. "Ze haten muziek, ze haten vrouwen, ze haten zelfs kleine meisjes", zegt de zanger over het extremisme waardoor de wereld de laatste jaren geteisterd wordt.

Gospelkoor

"Ze haten alles waar wij van houden," vervolgt Bono, "en Manchester zag de ergste kant van de mensheid gisteravond. Maar ook de mooiste. Manchester heeft een strijdbare geest, dat kan ik je verzekeren!" De band eert de slachtoffers en hun nabestaanden met een bevlogen versie van het nummer 'I Still Haven't Found What I'm Looking For', waarbij een gospelkoor opstaat uit het aanwezige publiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelfmoordaanslag

Maandagavond is een bom ontploft in de lobby van de Manchester Arena tijdens een concert van zangeres Ariana Grande, waarbij 22 doden en 59 gewonden vielen. De dader van de zelfmoordaanslag is geïdentificeerd als een 22-jarige man van Libische afkomst. Ook is een 23-jarige man opgepakt in verdenking van medeplichtigheid. De aanslag is opgeëist door IS.

Ster advertentie
Ster advertentie