Programma

Stotter-app voor kinderen

  1. Nieuwschevron right
  2. Stotter-app voor kinderen

Er is een stotter-app voor kinderen gelanceerd waarmee jonge stotteraars door te rappen vlekkeloos hele zinnen kunnen (af)maken. Goed idee, aldus Sanne Hans.

Vloeiend praten

De app die kinderen op een creatieve manier met stotteren leert omgaan, heet Get The Flow. Het programmaatje leert kids om woorden en zinnen te rappen, wat stotteraars veel makkelijker afgaat dan 'gewoon' praten. Zo zingt Miss Montreal met gemak, zonder een woord te stotteren en voor rappen geldt hetzelfde. "Stotteraars vinden rappen over het algemeen heel leuk, want het is een soort van vloeiend praten", zegt de zangeres bij Wout2day.

Miss Montreal over stotter-app

Creatieve manier

Therapeuten van stotterende kinderen willen de app ook gaan gebruiken. "Vroeger had ik altijd kaartjes waar een tekening op stond", weet Sanne Hans nog. "Dan zei de logopedist: 'Wat is dit?' en dan zei ik: 'Vlinder'. Na vier keer weet je het wel, dat is gewoon saai. Of je moest een half uur lezen uit een boek, waarvan je bij God niet weet waar je het over hebt, omdat je zo bezig bent met het praten. Dat is gewoon heel vervelend. Hiermee doe je exact dezelfde oefeningen op een creatieve manier."

Zelfvertrouwen

Zelf had de zangeres van 'Just A Flirt', 'Hoe' en 'Say Heaven Say Hell' het fijn gevonden als zo'n app er was toen zij nog een klein Sannetje Hansje was. "Stotteraars en niet-stotteraars kunnen met deze app met elkaar strijd aan gaan (in een rapbattle, red.) en dan zul je zien dat er stotteraars zijn die anderen keihard naar huis rappen", legt ze uit over de applicatie. "Dat is iets waar je zo’n enorme boost van zelfvertrouwen van krijgt! Dat is het hele plan."

Wout2day
DJ: Wouter van der Goes
Elke werkdag 18.00 - 20.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie