Programma

Drie minuten wereldvrede

  1. Nieuwschevron right
  2. Drie minuten wereldvrede

De Belg Chris Vertruye lanceerde drie minuten wereldvrede. Hij riep mensen via Facebook op tegelijkertijd 'Imagine' van John Lennon te zingen.

Chris speelde al langer met het idee, maar toen hij de laatste tijd steeds meer artikelen op zijn Facebook-timeline zag verschijnen met ellende, wilde hij wat vrede stichten. "Ik dacht: laat ik de kracht van Facebook eens gebruiken om een project op poten te zetten." vertelt hij in de Staat van Stasse.

John Lennon

Chris kwam op het idee mensen van over de hele wereld op het zelfde tijdstip 'Imagine' van John Lennon te laten zingen. "Het gaat mij niet lukken om wereldvrede te bewerkstelligen, maar voor drie minuten moet het lukken." Mensen mochten het nummer ook spelen of op een andere manier uitvoeren. Alle radiostations kunnen het nummer voor het nieuws draaien. "Omdat het nieuws vol met allemaal oorlogsberichten zit."

300.000 in vier dagen

En het is hem gelukt. In vier dagen wist hij maar liefst 300.000 mensen te kunnen bereiken met zijn actie. "Het is de hele wereld rond gegaan: New York City, Washington, Nieuw-Zeeland. Ook in Nederland." In België werd het idee via verschillende radiostations verspreidt. "Aan het begin hadden mensen wel commentaar. Ze vonden het naïef. Maar het was episch wat we daar meemaakten."

Beluister het gesprek tussen Chris Vertruye en Gijs Staverman hierboven.

Ster advertentie
Ster advertentie