Programma

Luisteraar Karin was bij Fieldlab-testfestival: 'Ik kreeg echt kippenvel'

  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraar Karin was bij Fieldlab-testfestival: 'Ik kreeg echt kippenvel'

Gisteren was het zover: 1500 mensen waren onderdeel van een wetenschappelijk experiment door naar het festival Back To Live te gaan. Ook luisteraar Karin was van de partij.

Het festival is een onderdeel van een reeks van proefevenementen waarbij Fieldlab onderzoekt of het mogelijk is om grote evenementen veilig te kunnen laten plaatsvinden in coronatijd. Jan-Willem was stiekem wel een beetje jaloers dat Karin een kaartje heeft kunnen regelen. "Ik heb een heel handig vriendinnetje die heel handig is met kaartjes kopen", vertelt ze. "Ze heeft heel vaak geluk."

'Heel gaaf'

Natuurlijk willen Jan-Willem en Jeroen gelijk weten hoe Karin het evenement heeft ervaren. "Koud, maar heel gaaf", legt ze uit. "Heel raar om gewoon weer rond te lopen zonder dat je raar moest kijken naar mensen of ze niet te dichtbij kwamen. Het is vijf minuten raar en dan is het weer normaal", vertelt Karin. "Sommige mensen hadden wel een mondkapje op, maar het merendeel niet. Het was super leuk. De eerste crowd cheer was zo'n mooi moment. Ik kreeg gewoon kippenvel. Ik zag ook gewoon twee mensen huilen."

Hoe werkt het verder met testen? Je hoort het hieronder:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie