Programma

Spotify voorspelt winnaar Eurovisie Songfestival aan de hand van luisterdata

  1. Nieuwschevron right
  2. Spotify voorspelt winnaar Eurovisie Songfestival aan de hand van luisterdata

Naast de bookmakers doet ook Spotify een duit in het zakje als het aankomt op het voorspellen van de uitslag. Op basis van luisterdata denkt Spotify dat Italië er met de winst vandoor gaat.

Uit de luistercijfers van de streamingdienst blijkt namelijk dat Zitti E Buoni van de Italiaanse Maneskin wereldwijd het vaakst is beluisterd. In Nederland staat het nummer op de derde plek in de lijst met meest beluisterde songfestivalnummers. Birth Of New Age van Jeangu Macrooy en Voilà van de Franse Barbara Pravi staan op nummer 1 en 2.

Wereldwijd staat de Italiaanse inzending op nummer één, opgevolgd door het Zweedse Voices van Tusse en het Finse nummer Dark Side van Blind Channel. Duncan Laurence, die positief werd getest op het coronavirus en dus niet kan optreden tijdens de finale, heeft met Arcade het meest gestreamde Eurovisie-lied aller tijden op Spotify in handen.

Inzending Italië

Ruim dertig jaar na haar laatste overwinning vaardigt Italië een van haar meest populaire bands af naar het Songfestival. De rockgroep Måneskin lijkt goed geluisterd te hebben naar bands als The White Stripes en Arctic Monkeys, al horen we in Zitti E Buoni tegelijkertijd elementen uit de rijke Italiaanse liedtraditie. Måneskin breekt in 2017 door na zijn deelname aan de Italiaanse X Factor en het debuutalbum Il Ballo Della Vita wordt met drie keer platina bekroond. Ook de opvolger, het in maart verschenen Teatro d’Ira: Vol. 1, heeft de eerste plek bereikt in Italië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie