Programma

Leo Blokhuis brengt eerbetoon aan Golden Earring met vintage archiefbeeld

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis brengt eerbetoon aan Golden Earring met vintage archiefbeeld

In het muziekprogramma Blokhuis Extra op NPO 2 extra duikt Leo Blokhuis in om en nabij zestig jaar popmuziek.

Dat doet hij telkens aan de hand van een thema: denk aan een artiest en een specifiek deel van zijn of haar oeuvre, een popjaar, een subgenre, een festival of, zoals in de eerste aflevering van deze week, een jubilerend label. Het programma is een voorzetting van NPO Radio 2 presenteert…

Met lange uitvoering van Radar Love

Vorig jaar vierde de Golden Earring dat de huidige bezetting - Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk - al 50 jaar bij elkaar was, maar begin 2021 werd plots het einde van de groep aangekondigd. Leo Blokhuis brengt in deze aflevering een eerbetoon aan de Earring met het nodige vintage archiefbeeld uit de jaren zeventig, tachtig en negentig dat je lang niet meer hebt gezien. Reken op Twilight Zone, Mad Love’s Comin’, Just A Little Bit Of Peace In My Heart en natuurlijk is er een lange uitvoering van Radar Love. Deze is opgenomen in 1977 en geldt – volgens bassist Rinus Gerritsen himself – als een van de beste live-versies ooit van deze Nederrockkraker onder Nederrockkrakers.

Wanneer: Dinsdag 13 april om 22:10 uur
Waar: Op NPO 2 Extra en daarna terug te kijken via NPO Start

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leo Blokhuis op NPO Radio 2

Je hoort Leo Blokhuis elke zondag van 16:00 tot 18:00 met De Verrukkelijke 15 en van 20:00 tot en met 22:00 uur met Blokhuis op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot promo


Ster advertentie
Ster advertentie