Programma

Het eerste optreden van Bruce Springsteen

  1. Nieuwschevron right
  2. Het eerste optreden van Bruce Springsteen

Jaren voordat Bruce Springsteen bekend kwam te staan als The Boss, maakte hij zijn bescheiden podiumdebuut als soloartiest.

Nieuwe Bob Dylan

De inkt van zijn eerste platencontract bij Columbia Records is nog amper droog wanneer hij in 1972 wordt uitgenodigd om het voorprogramma te verzorgen voor singer-songwriters Dave Von Ronk en Doris Abrahams. Wanneer hij door Columbia onder contract wordt gesteld, hoopt de platenfirma op een nieuwe Bob Dylan. In dit eerste solo-optreden van Bruce Springsteen hoor je dan ook dat hij nog erg leunt op de sound waarmee Bob Dylan een decennium eerder een ster werd.

Zeldzaam nummer

Een nog wat aarzelende Springsteen opent zijn optreden, waarbij hij grotendeels op een kruk zit, met het nummer 'Henry Boy'. Springsteen-fans horen meteen dat het wel wat weg heeft van de nummers van zijn debuutalbum Greetings From Asbury Park, N.Y., met name de tracks 'Does This Bus Stop At 82nd Street?', 'Growin' Up' en 'For You'. Toch wordt de studioversie nooit officieel uitgebracht, die is enkel op bootlegalbums te vinden. Hieronder zie je de liveversie van zijn eerste gig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie