Programma

The Who naar Amsterdam

  1. Nieuwschevron right
  2. The Who naar Amsterdam

De legendarische rockband The Who heeft een Europese tournee aangekondigt en zal op vrijdag 5 juli optreden in het Amsterdamse Ziggo Dome.

Tijdens de tour speelt The Who het album Quadrophenia (1973) in zijn geheel plus enkele grote hits.

100 miljoen albums

The Who wordt al decennia gerekend tot de grootste rockbands ter wereld. In de jaren ’60 en ’70 scoort het kwartet uit Londen diverse top 10 hits als ‘My Generation’, ‘Substitute’ en ‘Baba O'Riley’. De band verkocht meer dan 100 miljoen albums en won elke award, waaronder Grammys, Brit Awards en Lifetime Achievement. Ook is The Who opgenomen in zowel de Amerikaanse als Engelse Rock N Roll Hall of Fame.

Rockopera Quadrophenia

De rockopera Quadrophenia kwam uit in 1973 en vertelt het verhaal van Jimmy, een jaren '60 mod, een jongen met een persoonlijkheid verdeeld in vier gelijke delen, elk vertegenwoordigd door een van de bandleden. Gebruikmakend van de recente komst van quadrafonische geluid, liet de band zijn tijdgenoten voor eens en altijd achter, en brachten ze een muzikaal terrein in kaart dat vier decennia later nog steeds volledig ontgonnen moet worden.The Who speelde voor het het laatst in Nederland in 2007 in een uitverkocht Ahoy.

Bron: Mojo Concerts

Ster advertentie
Ster advertentie