Programma

Is het winnende Songfestivalnummer gestolen van een Nederlandse band?

  1. Nieuwschevron right
  2. Is het winnende Songfestivalnummer gestolen van een Nederlandse band?

We raken maar niet uitgepraat over het Eurovisie Songfestival, zeker niet door een bijzondere onthulling in De Staat van Stasse. Zij kregen een nummer opgestuurd waarvan het intro gelijk is aan dat van het winnende songfestivalnummer.

De redactie van De Staat had geen idee over welk nummer het ging en vroeg daarom Gert van de Velde van Veluwe FM om raad. Hij hoorde het meteen: “Geweldig! Dit zijn The Vendettas met You Want It, You’ve Got It. Een punkband van Joris Linssen!” Tim Daemen zette de twee intro’s over elkaar heen en wat blijkt? Je hoort geen verschil! De nummers hebben exact dezelfde gitaarriff met ook nog eens dezelfde toonhoogte.

Nederlandse overwinning

Tim en Stefan belde Joris Linssen op om te vragen of hij wist van deze diefstal. "Onze gitarist van The Vendettas kwam erachter toen hij met zijn dochtertje naar het Songfestival keek. Eerst dacht hij nog dat hij de riff kende van een nummer van Lenny Kravitz, maar later viel het kwartje en hoorde hij dat het zijn riff was, die hij in 1992 maakte voor het nummer You Want It, You've Got It van The Vendettas", vertelt Linssen.

Beluister het hieronder en oordeel zelf:

Video niet beschikbaar

De Staat van Stasse

Je hoort De Staat van Stasse iedere maandag t/m donderdag van 20:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie