Programma

Adele vs Billy Joel

  1. Nieuwschevron right
  2. Adele vs Billy Joel

Tijdloze liedjes hebben vaak meerdere levens en spreken telkens nieuwe generaties aan. Zoals 'Make You Feel My Love'. Voor welke versie kies jij?

Billy Joel

Hoewel 'Make You Feel My Love' is geschreven door Bob Dylan, werd het nummer voor het eerst uitgebracht in 1997 door Billy Joel. De zanger brengt het uit als single van zijn compilatie album Greatest Hits Volume III, het is een van de drie nooit eerder uitgebrachte nummers op het album.

Adele

Adele's versie van 'Make You Feel My Love' verscheen in 2008 als vijfde single van haar debuutalbum 19. Mede dankzij het veelvuldige gebruik van het nummer op televisie, bij onder andere Comic Relief en meerdere talentenjachten, kwam het telkens weer terug in de hitlijsten. Sinds het uitbrengen van de plaat, heeft het nummer een vaste plek in de top honderd van de Top 2000.

Er bestaan nog vele andere versies van het nummer, waaronder een van de schrijver Bob Dylan een paar maanden na Billy Joels uitgave. In de VS was de cover van Garth Brooks, als soundtrack van de film Hope Floats, een grote hit in 1998.

Ster advertentie
Ster advertentie