Programma

Nieuwe documentaire Jimi Hendrix bevat nooit eerder vertoonde beelden

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe documentaire Jimi Hendrix bevat nooit eerder vertoonde beelden

De nieuwe documentaire 'Music, Money, Madness... Jimi Hendrix In Maui met bijbehorende album Live In Maui zal in november verschijnen.

De film bevat interviews en originele beelden die nog nooit eerder zijn uitgebracht en zal laten zien hoe Jimi Hendrix te maken kreeg met de Rainbow Bridge-film, geproduceerd door zijn controversiële manager Michael Jeffery. De film uit 1971 kreeg destijds veel kritiek over zich heen. Kijkers dachten namelijk dat ze een concert kregen te zien, maar daar zagen ze niet veel van terug. Hoewel Hendrix twee volledige sets speelde, werd vanwege technische problemen slechts zeventien minuten aan filmopnamen in Rainbow Bridge getoond.

'Music, Money, Madness... Jimi Hendrix In Maui'

De nieuwe documentaire gaat dieper in op het maken van de film Rainbow Bridge. Producent Janie Hendrix vertelt erover: "Het achtergrondverhaal van Rainbow Bridge en deze opnames schetsen een beeld van Jimi's griezelige vermogen om het bizarre in iets geweldigs te veranderen. We zijn enthousiast over deze release, omdat het de wereld een betere kijk geeft in Jimi's genialiteit."

De documentaire wordt 20 november uitgebracht. Bekijk hier alvast de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie