Programma
BNNVARA

Slimme bril zorgt voor enthousiaste Stevie Wonder

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Slimme bril zorgt voor enthousiaste Stevie Wonder

Soullegende Stevie Wonder kan dankzij een Nederlandse uitvinding zijn sleutels terugvinden en recepten 'lezen'. Vanessa Vigar heeft met een team afgestudeerden van de TU Delft een bril uitgevonden voor blinden en slechtzienden.

Vanessa stond vorige maand met haar team afgestudeerden van de TU Delft op een Amerikaanse beurs met hun slimme bril vertelt ze bij Jan-Willem Start Op. De uitvinding zorgt ervoor dat slechtzienden en blinden weer kunnen 'zien'. Door middel van een camera neemt de bril de omgeving waar en beschrijft hij via een oorapparaat wat hij ziet. Wanneer ze op de beurs staan om hun uitvinding te promoten, trekken ze ook de aandacht van niemand minder dan Stevie Wonder.

'Ik kan het bijna niet geloven'

De zanger is al zijn hele leven blind en toont direct interesse in de slimme bril. "Het gebeurde zo snel, ik kan het bijna niet geloven", vertelt Vanessa. "Stevie Wonder gaat ieder jaar naar deze beurs. Het is een jaarlijkse beurs in Los Angeles voor mensen met verschillende soorten beperkingen." Stevie heeft van het team een slimme bril mee naar huis gekregen om te oefenen en laat ze weten hoe hij de bril ervaart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benieuwd wat de bril nog meer kan? Luister dan het hele gesprek met Vanessa Vigar hieronder:

De uitvinding van Vanessa Vigar heeft indruk gemaakt op Stevie Wonder

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie