Programma

Naaz: ‘Heel veel mensen verstaan mijn teksten niet’

  1. Nieuwschevron right
  2. Naaz: ‘Heel veel mensen verstaan mijn teksten niet’

In de elfde aflevering van de podcastserie Liedjeslust is Naaz, mét haar hondje Kiki, te gast bij Dolf in de studio.

Verdriet, blijdschap, of liefde: Naaz kan over alle emoties muziek maken. Voor de tweeëntwintig-jarige singer-songwriter zijn locaties veel interessanter. “In m’n auto en onder de douche schrijf ik bijna altijd liedjes. Heel veel van mijn nummers zijn bijna volledig in de auto geschreven", vertelt ze. Tijdens het schrijven probeert Naaz niet te veel na te denken. “Ik zing het, en wanneer ik zing staat de tekst er al. Ik wil nooit te diep nadenken, of te ver gaan zoeken.”

Nachtmerries

Het nummer TAPED schreef Naaz in Noorwegen. “Ik liep naar de studio, ongeveer twintig minuten, en toen heb ik het meeste van het liedje geschreven", legt ze uit. De zin ‘I wouldn't wanna have your mind’ heeft een bijzonder verhaal, vertelt de singer-songwriter. Naaz kampt met een nachtmerriestoornis, waardoor nachtmerries levensecht voelen: “Als ik wakker word moet ik mezelf eraan herinneren wat het echte leven is.” Terwijl ze aan haar oude manager vertelde hoe vreselijk die nachtmerries waren zei hij; ik zou jou niet willen zijn, ik zou niet in jouw hoofd willen leven.

Een vrolijk album

De eerste EP Bits of Naaz omschrijft ze als een vrolijk album, en dat heeft een specifieke reden. Ze produceerde, schreef, deed de opname zelf en maakte alle nummers af. “Ik luisterde mijn eigen liedjes de hele dag op repeat, daarom is mijn EP zo vrolijk, anders kon ik het niet aan. Heel veel liedjes van mijn eerste EP komen nu pas op mijn album, omdat ik het nu niet helemaal zelf hoef te doen", aldus Naaz.

Luister hieronder de hele aflevering terug:

#9 - Liedjeslust aflevering #9 - Naaz

Liedjeslust

Liedjeslust is voortgekomen uit Afslag Thunder Road. "Het is een grote vreugde om met makers, tekstschrijvers en muzikanten over liedjes en lyrics te spreken. Ik verheug mij de komende weken op gasten als Jacqueline Govaert en Mr a balladeer", vertelt Dolf. In Liedjeslust neemt een gast zelf drie liedjes mee en vertelt over de teksten en waarom het zo mooi is. Dolf voegt er ook zelf nog een liedje aan toe.

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie