Programma

Sheeran weer beschuldigd van plagiaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Sheeran weer beschuldigd van plagiaat

Ed Sheeran is weer aangeklaagd voor plagiaat. Het nummer 'Thinking Out Loud' zou qua melodie en ritme te veel lijken op 'Let's Get It On' van Marvin Gaye.

Co-schrijver Ed Townsend vindt dat 'Thinking Out Loud' te veel op zijn compositie lijkt. Hij schreef 'Let's Get It On' samen met Marvin Gaye. Ze hebben vaker samen liedjes geschreven, maar 'Let's Get It On' was de enige grote hit die eruit voorkwam. Townsend maakte ook liedjes voor Etta James en Ben E. King.

Grootste plagiaatzaak ooit

De familie van Marvin Gaye klaagde eerder al Pharrell Williams en Robin Thicke aan vanwege plagiaat. Ze vonden 'Blurred Lines' te veel lijken op 'Got To Give It Up' en eisten een schadevergoeding van 25 miljoen dollar. Uiteindelijk besloot de rechter dat Williams en Thicke 7,3 miljoen dollar schadevergoeding moest betalen. Dit is de grootste plagiaatzaak ooit.

Niet de eerste keer voor Ed

Het is niet de eerste keer dat Ed Sheeran wordt beschuldigd van plagiaat. Het nummer 'Photograph' zou overeenkomsten vertonen met een eerder uitgebracht nummer. Volgens oud-kandidaat Matt Cardle van The X Factor lijkt 'Photograph' te veel op zijn eigen 'Amazing'.

Duur jaar

'Thinking Out Loud' staat net als 'Photograph' op het album X van Ed Sheeran. Beide nummers staan hoog genoteerd in de Top 2000. 'Thinking Out Loud' staat zelfs op nummer 68. Met een beetje pech wordt het dus nog een duur jaar voor Ed Sheeran!

Luister de nummers hieronder en oordeel zelf!

Ed Sheeran - 'Thinking Out Loud'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Marvin Gaye - 'Let's Get It On'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie