Programma

Nacht van de Vluchteling

  1. Nieuwschevron right
  2. Nacht van de Vluchteling

Tijdens hemelvaartsnacht vindt de Nacht van de Vluchteling plaats. Een sponsorloop om geld op te halen voor vluchtelingen in Syri

Syrische Vluchtelingen

Het is alweer de zesde editie van de veertig kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag, in de nacht van donderdag 14 tot vrijdag 15 mei. Doel van de loop is om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen van het Syrische conflict. Ruim 1700 mensen lopen mee om geld op te halen voor 10 miljoen Syrische vluchtelingen.

Live-verslag

Tijdens de Nacht van de Vluchteling zendt NPO Radio 2 uit vanaf de start- en eindlocatie van de tocht, van 20:00 uur 's avonds tot 09:00 uur 's ochtends. Stefan Stasse, Jeroen Kijk in de Vegte, Henk van Steeg, Frank van ’t Hof, Sanne Wallis de Vries en Carine Lacor slepen de deelnemers de nacht door vanuit Rotterdam, zij draaien verzoeknummers tegen betaling en er zijn live optredens. In de ochtenduren vangen Sander de Heer en Frank van ’t Hof de deelnemers op in Den Haag.

Team Radio 2

Daarnaast loopt er ook een Radio 2 Team mee met de sponsorloop. Dit team is afgelopen weken samengesteld door Henk van Steeg in zijn avondprogramma en bestaat uit luisteraars met ieder hun eigen motivatie om mee te lopen. Als teamcaptain doet Henk de hele nacht, al fietsend, live verslag. In Van Steeg Tot 1 stelt Henk zijn teamleden voor. Hier vertellen zij hun motivatie om mee te lopen: Martijn Dekker en Nini Verduijn.

Meer Nacht van de Vluchteling:

Sponsor hier direct de Nacht van de Vluchteling

VIDEO: Giovanca live 'Rooftops' voor Nacht van de Vluchteling

Art Rooijakkers bezocht vluchtelingen in Irak

Nacht van de Vluchteling
donderdag 14 en vrijdag 15 mei: 20:00 - 09:00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie