Programma

Lachen geblazen met André van Duin en Gerard Ekdom

  1. Nieuwschevron right
  2. Lachen geblazen met André van Duin en Gerard Ekdom

Jjjjjjaaaahhhhooooorrr, daar is 'ie dan! Volkskomiek André van Duin is op bezoek bij Ekdom In De Ochtend, dus het is lachen geblazen! Al laat hij ook twee gevoelige nummers horen.

60 seconden spel

Iedereen kent André van Duin natuurlijk. Is het niet van knotsgekke liedjes als 'Willempie', 'Er Staat Een Paard In De Gang' of 'Als Je Huilt', dan is het wel van zijn populaire revues, de speelfilms De Boezemvriend en Ik Ben Joep Meloen, televisieprogramma's als Wie Ben Ik? en Heel Holland Bakt of van onsterfelijke typetjes als Jan Wijdbeens, Dik Voormekaar, Flip Fluitketel en Jaap Aap. Gerard Ekdom probeert de mens André van Duin nog iets beter te leren kennen in het 60 Seconden Spel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een ontdekking

Nu André van Duin de zeventig nadert, heeft hij besloten om niet langer enkel de clown uit te hangen. Zo heeft hij een serieuze doch grappige rol in het stuk The Sunshine Boys, nam hij een album op met mooie liedjes uit het oeuvre van zijn idool Wim Sonneveld en hij werd benaderd om Heel Holland Bakt te presenteren. "Dat ze me ook wel aardig vonden zonder hoedje en een bril was wel een ontdekking", zegt Van Duin over het vervangen van Martine Bijl.

Een beetje zielig

Niet dat Van Duins geliefde typetjes als Jan Wijdbeens definitief met pensioen zijn, maar we gaan ze wel minder vaak op televisie zien dan voorheen. "Ik word volgende maand zeventig, dan wil je ook wel eens wat anders dan met een gekke hoed en een iets te korte broek, dan wordt het een beetje zielig", zo vindt hij zelf. Geestige carnvalskrakers die zitten er ook niet meer in, zo bekent hij. "Dat is niet meer lucratief."

Ekdom In De Ochtend
DJ: Gerard Ekdom
Elke werkdag 6.00 - 9.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie