Programma

Neil Diamond stopt met touren

  1. Nieuwschevron right
  2. Neil Diamond stopt met touren

Na een carrière van meer dan vijftig jaar heeft Neil Diamond aangekondigd geen concerten meer te geven. Dit nadat Parkinson bij hem is vastgesteld.

Niet meer op tour, wél in de studio

De zanger die we kennen van hits als 'Cracklin' Rose', 'Song Sung Blue' en 'Beautiful Noise' stond aan de vooravond van het Australische deel van zijn jubileumtournee, maar heeft deze op aanraden van zijn doktoren afgelast. "Mijn oprechte excuses aan iedereen die kaartjes heeft gekocht en van plan was naar mijn aankomende concerten te komen", schrijft Diamond op zijn website. "Ik ben wel van plan om nog een lange tijd door te gaan met het schrijven en opnemen van liedjes en andere projecten."

Acht keer in de Top 2000

Neil Diamond staat acht keer in de Top 2000, waarvan één keer met Barbra Streisand. Zijn hoogste notering is 'Sweet Caroline' op nummer 330, zijn eerste hit uit 1969. Ook het door hem geschreven 'I'm A Believer' van The Monkees is in de lijst te vinden. In totaal had Neil Diamond negentien hits in Nederland, waarvan zes de top 10 haalden. Zijn laatste Nederlandse hitnotering was 'Hello Again' uit de film The Jazz Singer. Het laatste optreden van de superster in ons land was op 23 september j.l. in Amsterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie