Programma

Alle afleveringen van Ingelijst met Ruud de Wild op een rijtje

  1. Nieuwschevron right
  2. Alle afleveringen van Ingelijst met Ruud de Wild op een rijtje

Speciaal voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 ging Ruud de Wild in gesprek met tien lijsttrekkers. Samen praten ze over politiek én muziek, met een schilderij als resultaat.

Thierry Baudet (FvD)

"Dit zijn voor mij filmposters. Dit zijn acteurs, geen politici. Ik zie Meg Ryan en Tom Cruise daar. Dit zijn gewoon rollen die ze spelen. Ik zou niet weten hoe je daar bevriend mee kan zijn.​"

Thierry Baudet (FvD) - Ingelijst

​Esther Ouwehand (PvdD)

"Die muziekscene van mij heeft dan wel zo'n ruig imago, maar het zijn super lieve mensen allemaal. Ik drink niet, ik rook niet, ik heb ook geen baard; dus ik val ook daar weer een beetje buiten."

Esther Ouwehand (PvdD) - Ingelijst

Gert-Jan Segers (ChristenUnie)

"Er is een deel van de bevolking die echt het gevoel heeft dat er een overheid is die niet het beste met hun voorheeft. Dat vind ik heel erg."

Gert-Jan Segers (ChristenUnie) - Ingelijst

Lilian Marijnissen (SP)

"Het is zo onwerkelijk geweest dat in de Nederlandse politiek zoiets kon gebeuren. Dat maakt je wel kwetsbaar. Ik weet hoe het is om vol in de persoonsbeveiliging te zitten, maar dat gun je niemand."

Lilian Marijnissen (SP) - Ingelijst

Farid Azarkan (DENK)

"Ik heb altijd gezegd: 'Ik vind het een nadeel voor de samenleving en voor de politiek dat DENK nodig is.' Ik had liever gezien dat wij niet nodig waren."

Farid Azarkan (DENK) - Ingelijst

Lilianne Ploumen (PvdA)

"Als ik onrecht zie, is het eerste wat ik denk: 'Ik moet iets doen!'''

Lilianne Ploumen (PvdA) - Ingelijst

Jesse Klaver (GroenLinks)

"Als het gaat over hoe we met elkaar omgaan in de samenleving, mag het allemaal wel een klein beetje liefdevoller."

Jesse Klaver (GroenLinks) - Ingelijst

Sigrid Kaag (D66)

"Ik denk dat het wel scheelt dat je niet meer dertig bent en angstvallig overal bij wilt horen. Dat je je minder zorgen maakt over hoe je overkomt. Ik ben gekomen om een bijdrage te leveren en wel ook trouw te blijven aan mezelf."

Sigrid Kaag (D66) - Ingelijst

Wopke Hoekstra (CDA)

"Leef het leven. Dat is soms het moeilijkste, maar het belangrijkste dat we met elkaar te doen hebben. Leef het leven en leef het ook in het hier en nu"

Wopke Hoekstra (CDA) - Ingelijst

Geert Wilders (PVV)

'Wat heel veel mensen nu meemaken, maak ik al zeventien jaar mee. Dat je namelijk vooral thuis zit en geen externe dingen kan doen. Bij mij vanwege bedreigingen, bij andere mensen vanwege corona. Ik weet dus heel goed wat het betekent voor mensen om je persoonlijke vrijheid kwijt te raken."

Geert Wilders (PVV) - Ingelijst

NPO Luister

Het hele podcastaanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

NPO Start

Het programma Ingelijst is ook terug te kijken via NPO Start.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie