Programma

Guus Meeuwis scoort TopSong met lofzang over vriendschap

  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Meeuwis scoort TopSong met lofzang over vriendschap

Ondanks deze bizarre tijden, brengt Guus Meeuwis vandaag een nieuw album uit. En zoals we van hem gewend zijn, staat daar ook een heerlijke meezinger op. 'Echte Mannen' is aankomende week NPO Radio 2 TopSong.

Deel Zoveel heet het nieuwe album van Guus Meeuwis dat hij uitbrengt op 31 juli 2020. Guus is zelf ook de tel kwijtgeraakt, maar toch weet hij met het zoveelste album opnieuw een prachtplaat af te leveren.'Echt Mannen' is een ode aan de vriendschap. In een interview met RTL Boulevard vertelt Guus: "Het lijkt generaliserend, maar veel mannen hebben het. Ga maar eens naar de kroeg met een hoop vrienden. Als je thuiskomt en je vriendin vraagt: 'waar heb je het over gehad?'. We hebben echt veel plezier gehad, maar ik heb echt geen idee hoe het met je werk gaat."

Ook voor zijn nieuwe liefde Manon is een plekje op het album. Van alle liefdesliedjes is 'Slaap Je Al' zijn favoriet. "Hij is in stilte geschreven voor haar. Ze heeft het gehoord en ze vond het geweldig."

BN'ers op de gevoelige plaat

Ook de videoclip mag zeker niet achterwegen gelaten worden. Toen Guus Meeuwis de Face It-expositie van fotograaf William Rutten tegenkwam, wist hij het gelijk. Deze foto's moesten de videoclip voor 'Echte Mannen' vormen. "Je kijkt recht in de ziel van deze mannen, zonder dat ze iets zeggen," aldus Guus Meeuwis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Guus verzorgt muzikale afscheid Daniël Dekker

"Echte mannen scoren de NPO Radio 2 TopSong", dat schreef Bart Arens op een briefje voor Guus Meeuwis. Vanmorgen speelde hij live in de ochtendshow, aanstaande zaterdag verzorgt hij het muzikale afscheid van Daniël Dekker van NPO Radio 2. Met een speciale uitzending van Muziekcafé vanuit 013 in Tilburg neemt hij afscheid van onze zender. Gelukkig gaat hij verder met radiomaken op NPO Radio 5. En Guus blijft gewoon in 013 staan, want hij gaat daar minstens 37(!) shows spelen, zodat iedereen die dat wil live kan komen kijken, ondanks de beperkte bezetting in Corona tijd.

Bart verraste Guus Meeuwis met de nieuwe NPO Radio 2 TopSong

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie