Programma

Nieuwe Naam: Linde Schöne

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe Naam: Linde Schöne

We hebben weer een jong talent ontdekt die we graag willen belichten: Linde Schöne krijgt het predikaat NPO Radio 2 Nieuwe Naam.

Nederlandstalige hiphop

Misschien heb je Linde Schöne al eens voorbij horen komen op NPO Radio 2, want Rob Stenders draait haar plaat 'Liefde Van De Vloer' heel vaak. Zelf houdt ze eigenlijk niet zoveel van Nederlandstalige muziek, met uitzondering van hiphop. Bij de hiphop ligt haar hart. "Het is de enige Nederlandstalige muziek waar soul in zit", zegt de in 1993 geboren zangeres resoluut in een interview met VPRO's muziekplatform 3voor12.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ervaring vs muziektheorie

Sinds haar twaalfde heeft ze naar eigen zeggen al de missie om de Nederlandse Beyoncé te worden en ze is hard op weg haar doel te bereiken. Niet door, net als haar grote idool, een meidengroepje op te richten en R&B-liedjes te maken, maar door haar eigen pad te kiezen. Zelf achter een piano zittend teksten schrijven over dingen die ze meegemaakt heeft. Ervaring is volgens Linde belangrijker dan muziektheorie. Daar kwam ze achter nadat ze het bijltje erbij neergooide op drie gerenommeerde muziekopleidingen.

Foto: Bullet-Ray

Liefde op de werkvloer

Toch komt Linde nu als Nieuwe Naam bovendrijven, omdat ze over talent beschikt, originaliteit, spitsvondigheid en ze heeft duidelijk haar doel voor ogen. Dat is de reden dat ze meteen werd aangenomen bij haar platenlabel Noah's Ark van rapper Jiggy Djé. "Jiggy stuurde mij met producer Boeboe de studio in om een paar tracks af te maken. Ik ging een week de studio in en kwam er uit met drie tracks en een relatie." 'Lief Van De Vloer' en op de werkvloer dus. Saillant detail is dat de nummers op haar gelijknamige debuutalbum over een ex gaan.

Nieuwe Namen-playlist

NPO Radio 2 laat je graag kennis maken met goede muziek van artiesten die jij misschien nog niet hebt ontdekt, waaronder Linde Schöne, Charl Delamarre, Rob Dekay en TV Noise. . Om die reden hoor je met grote regelmaat Nieuwe Namen op de playlist van NPO Radio 2. Benieuwd naar alle Nieuwe Namen? Abonneer je dan op onze NPO Radio 2 Nieuwe Namen-playlist op Spotify!

Ster advertentie
Ster advertentie