Programma

Bert Kranenbarg deelt ervaring dochter in Nice

  1. Nieuwschevron right
  2. Bert Kranenbarg deelt ervaring dochter in Nice

NPO Radio 2-dj Bert Kranenbarg vertelt over zijn dochter, die de vrachtwagen tijdens de aanslag in Nice op zich af zag rijden.

Grote Paniek

Bert Kranenbargs dochter Sanne was een van de vele feestvierders op de Promenade des Anglais in Nice toen donderdag rond 22.30 uur een 31-jarige man in een witte vrachtwagen op de menigte inreed. Sanne heeft net als de duizenden anderen naar het vuurwerk staan kijken ter ere van de Franse nationale feestdag Quatorze Julliet. "Wij zaten op een camping anderhalf uur verderop en we zaten te appen over het vuurwerk", vertelt Bert. "Drie minuten later belt ze in grote paniek op: 'Er is hier een auto en die rijdt tegen allemaal mensen aan.'"

Quote

Ze dacht: 'Als 'ie heel dichtbij komt, spring ik naar beneden.'

Bert Kranenbarg

Terug naar het strand

Berts dochter is ternauwernood ontkomen aan de vrachtwagen die op het publiek inreed. "Ze is teruggegaan naar het strand, want daar kon de auto in ieder geval niet komen, toen was het al gebeurd", legt Bert uit. Ze stapte over een hekje heen dat de boulevard scheidt met het drie meter lager liggende strand. "Ze dacht: 'Als 'ie heel dichtbij komt, spring ik naar beneden. Dan breek ik misschien iets, maar dat is beter dan onder de vrachtwagen komen'", vervolgt Bert.

Helemaal stil

De presentator van Grand Café Kranenbarg beschrijft hoe angstaanjagend het moet zijn geweest om de vrachtwagen te zien naderen. "Hij reed zigzaggend op haar af. Je kunt je voorstellen dat ze in shock met ons belde en niet helemaal bevatte wat er gebeurd is." Sanne kwam ongedeerd weg, maar er vielen vele gewonden en ruim tachtig doden. Bert is vrijdagochtend gaan kijken aan de boulevard. "Het is helemaal stil daar", beschrijft Bert. "Er is geen verkeer, niemand op het strand."

Gijs 2.0
Ma t/m vr 12.00 - 14.00 uur
DJ: Gijs Staverman

Ster advertentie
Ster advertentie