Programma
BNNVARA

Podcast over complottheorieën in de popmuziek: 'Nieuwe mythes gebundeld'

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast over complottheorieën in de popmuziek: 'Nieuwe mythes gebundeld'

Is Lady Gaga een seriemoordenaar? Is alles wat we online zien van Britney Spears gecreëerd door kunstmatige intelligentie? Het zijn allemaal complottheorieën die besproken worden in de nieuwe podcast Paul Is Dead.

3FM-dj’s Philo Boss en Luc Sarneel duiken in de grootste mythes uit de muziekindustrie in een verse reeks podcasts. De titel verwijst naar wat misschien wel een van de oudste complottheorieën uit de popmuziek is, namelijk dat Paul McCartney in de jaren 60 zou zijn verongelukt en zijn vervangen door iemand anders. Een mythe die The Beatles zelf overigens volledig omarmd hebben, bijvoorbeeld door dit als geheime boodschappen in hun liedjes te verwerken.

Wanneer is het een complottheorie?

“Daar is al genoeg over geschreven, dus we besloten wat nieuwe mythes te bundelen”, vertelt Luc in Jan-Willem Start Op. Maar wat maakt een gerucht een complottheorie. ”Ze moeten echt wel wat hardnekkiger zijn”, stelt Luc. “Het ontstaat wel vaak bij één iemand, die het op Blogspot online zit. Zodra het door anderen wordt overgenomen en door nieuwssites, dan vinden wij het interessant om erin te duiken.”

Lady Gaga een seriemoordenaar? In de podcast 'Paul is Dead' onderzoeken Luc en Philo complottheorieën

Ster advertentie
Ster advertentie