Programma

Alicia Keys in de bres voor vluchtelingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Alicia Keys in de bres voor vluchtelingen

Hoe is het om een vluchteling te zijn? Alicia Keys probeert zich in te leven in de traumatiserende gebeurtenissen met de film Let Me In.

Inleven

"Ik ben geschokt door het feit dat er momenteel meer vluchtelingen in de wereld zijn dan op enig ander moment in de geschiedenis en de helft daarvan zijn kinderen", vertelt Alicia Keys over de vluchtelingenproblematiek. Met regisseur Jonathan Olinger maakte de zangeres de korte film Let Me In, om mensen een indruk te geven van hoe het nu echt is om uit noodzaak huis en haard te moeten verlaten. "Deze film gaf ons de mogelijkheid om ons te laten inleven hoe het is om een vluchteling te zijn."

Hallelujah

In de bijna twaalf minuten durende film zien we hoe het leven van een gewoon meisje plotseling overhoop wordt gegooid wanneer zij en haar familie in een situatie terechtkomen waar vluchtelingen dagelijks mee te maken krijgen. Let Me In wordt muzikaal opgeluisterd door 'Hallelujah', de nieuwe single van Alicia Keys. Het is de tweede single van haar binnenkort te verschijnen album, na de NPO Radio 2 Top Song 'In Common'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie