Programma

Vier dames gaan Atlantische Oceaan over roeien voor het goede doel

  1. Nieuwschevron right
  2. Vier dames gaan Atlantische Oceaan over roeien voor het goede doel

Even roeien? Astrid Janse (52), Remke van Kleij (57), Bela Evers (51) en Désirée Kranenburg (52) gaan voor het goede doel 5000 kilometer roeien.

Wouter ontdekte dat Desiree op dit moment in een boot zit. Wat gaat ze doen? "Samen met Bella, Astrid en Remke gaan we in december dit jaar starten en dan gaan wij zo'n kleine 5000 kilometer de Atlantische oceaan overroeien", vertelt Desiree. Het team, Dutchess of the Sea, vertrekt in december vanuit La Gomera en roeit over de open oceaan naar Antigua.

Eten, slapen, roeien

"Het is eten, slapen, roeien", vertelt Desiree. Hoeveel dagen zijn ze onderweg? "We hopen het in zo'n vijftig dagen te kunnen doen. Het is een beetje afhankelijk van de wind die ons wel of niet gunstig gezind is." Ze doen dit om geld in te zamelen voor Stichting ALS en de Plastic Soup Foundation. Gaat er een boot mee voor noodgevallen? "In principe ben je in grote lijnen op jezelf aangewezen", vertelt Desiree. "Het is een mega avontuur. We zijn op dit moment ook op de boot aan het trainen. Het is echt machtig mooi."

In december gaan ze echt op weg met ongeveer 30 deelnemende teams van over de hele wereld. Op dit moment kan wel al gedoneerd worden. "Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief en je kunt ook doneren. Dat zou echt geweldig zijn. We hebben het keihard nodig", vertelt Desiree.

Hoelang zijn ze al aan het voorbereiden op de reis? Je hoort 't hieronder:

Video niet beschikbaar

Wout2day

Je hoort Wout2day van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie