Programma

Stamkroeghouder over WK-finale Michael van Gerwen: ‘Geen twijfel en geen genade’

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stamkroeghouder over WK-finale Michael van Gerwen: ‘Geen twijfel en geen genade’

Vanavond gaat het gebeuren in Londen, alle pijlen zijn gericht op Michael van Gerwen tijdens het WK Darts. Ook in Café Den Braai in Vlijmen, de stamkroeg van Van Gerwen volgen ze alle wedstrijden op de voet. Jan-Willem en Jeroen bellen met kroegbaas Marcel.

De darter uit Vlijmen staat vanavond in de finale van het WK Darts tegen naamgenoot Michael Smiths uit Engeland. Niet alleen in Londen staan de fans met een biertje in de hand, ook in Café Den Braai in Vlijmen, de stamkroeg van Van Gerwen stijgt de spanning. “Het was maandagavond al gezellig druk, maar we wachten op de klapper van vanavond”, zegt kroegbaas Marcel. Ondanks dat Van Gerwen maandagavond de halve finale met 6-0 won van de Belg Dimitri van den Bergh, vond Marcel het geen uitgemaakte zaak. “In het begin is het natuurlijk altijd spannend, je weet niet welke kant het opvalt. Maar we hebben wel kunnen zien dat de focus er is en dat het harde werk loont”, vertelt Marcel.

Als dorpsgenoten kennen ze Michael als geen ander, Marcel denkt dan ook dat de darter, die al drie keer wereldkampioen werd, goed gefocust is: “Ik denk dat hij maar aan één ding denkt, daarvoor is hij ook professional. No mercy, geen twijfel en geen genade.”

Via de achterdeur

Michael van Gerwen komt regelmatig langs in het café in zijn woonplaats Vlijmen. Jeroen is erg benieuwd wat Marcel voor Michael inschenkt. “Het is vaak zo dat ik hem niet eens zie binnenkomen, dan komt hij gewoon via de achterdeur. Dan staat hij gewoon bij mij achter de bar een heeft hij zijn cappuccino al gepakt", vertelt hij.

Benieuwd of Marcel denkt dat Van Gerwen vanavond de wereldtitel gaat pakken? Bekijk het fragment hieronder!

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie