Programma

Jeroen krijgt een rondleiding in opvanglocatie Rode Kruis

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen krijgt een rondleiding in opvanglocatie Rode Kruis

Gedupeerde inwoners in Limburg konden afgelopen week terecht in opvanglocaties van het Rode Kruis. Maar hoe ziet zo'n opvang eruit? Rode Kruis-vrijwilliger Kimberly geeft Jeroen een tour.

Zo is er ook een noodopvang opgezet in een sporthal in Roermond. Jeroen krijgt een rondleiding van Rode Kruis-vrijwilliger Kimberly. "Mensen komen voornamelijk met eigen vervoer naar de hulplocatie. Ze hebben iets heftigs meegemaakt door plotseling geëvacueerd te worden. Het Rode Kruis biedt alle mensen daarom slaapplekken, maar ook vooral een luisterend oor", vertelt Kimberly.

Kijk hieronder naar de tour door een van de opvanglocaties:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

777 liedjes voor Limburg

Om de Limburgers in het getroffen gebied een hart onder de riem te steken, draait NPO Radio 2 de komende dagen 777 liedjes voor Limburg. Luisteraars kunnen verzoekjes aanvragen via de gratis NPO Radio 2 app.

Giro 777

Nationaal Rampenfonds stelt ‘giro 777’ open voor hulp overstromingsramp Limburg. Deze rekening is opgesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Meer informatie: www.giro777.nl

Foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie