Programma

Lucille & Bert over Lingo

  1. Nieuwschevron right
  2. Lucille & Bert over Lingo

Het bekende woordspelletje Lingo verdwijnt na 25 jaar van de buis. Bert Haandrikman belde hierover met Lucille Werner.

Zomerlingo

Lucille Werner, presentatrice van Lingo, vertelt aan Bert dat het programma niet helemaal stopt: "Het is de laatste dagelijkse uitzending, maar waarschijnlijk komt er nog een Zomerlingo in de zomer van 2015. Dan zenden we de hele zomer elke dag Lingo vanaf locatie uit."

Pijn in het hart

De zenderwisseling van Nederland 1 naar Nederland 2 betekende het einde voor het programma. Lucille: ”Lingo heeft te weinig kijkers. Dan moeten we realistisch zijn, maar het gaat gepaard met veel pijn in het hart." Lucille leeft vooral heel erg mee met haar team, waar veel verdriet en onvrede heerst. "Er zijn mensen die al sinds de start van het programma achter de schermen werken. Zo heeft de kleedster Robert ten Brink nog aangekleed."

Niet te dramatisch

Een paar jaar geleden wilde de TROS het programma ook stoppen. Dit werd tegengehouden door de toenmalige minister-president Jan-Peter Balkenende, omdat Lingo volgens hem bij de Nederlandse cultuur hoort. Op de vraag van Bert of hij Lucille al gebeld heeft, antwoordt ze: "Nee, maar we moeten het niet te dramatisch maken. Lingo is nog niet helemaal verdwenen."

Geen goed plan

Stichting Lezen en Schrijven vinden het geen goed plan dat Lingo stopt. Dat laten zij weten in Gijs 2.0. Volgens hen is het een gevoelige klap voor laaggeletterden: "Het programma helpt mensen die moeite hebben met lezen en schrijven op een spelende manier te werken aan hun taalvaardigheid. In Nederland zijn 1,3 miljoen laaggeletterd en daarom moet het blijven. "

Beluister hierboven wat Lucille Werner verder zegt over het pijnlijke afscheid en de doorstart met Zomerlingo.

Ster advertentie
Ster advertentie