Programma

Stem Rowwen Hèze frontman Jack Poels klinkt anders na lockdown

  1. Nieuwschevron right
  2. Stem Rowwen Hèze frontman Jack Poels klinkt anders na lockdown

De Limburgse legendes van Rowwen Hèze speelden vanochtend hun nieuwe single Te Vroeg Um Te Vertelle live bij Jan-Willem Start Op. En de band klonk nét even anders dan voor de coronaperiode.

Het was een kwestie van geduld, maar vorige week vrijdag was 'ie er dan eindelijk: een nieuw album van Rowwen Hèze. De plaat telt twaalf nummers en heet Onderaan Beginne. Daarmee doelt de band op de plek waar ze 35 jaar geleden letterlijk begonnen zijn met spelen, het Limburgse America. "Maar wij voelen dat ook steeds weer, nu ook, als wij weer moeten beginnen met spelen. Het is een soort wedstrijdspanning. Dus je begint altijd onderaan in het leven, nu ook weer", vertelt Jack Poels.

Stemrust en moed inspreken

De zanger is goed gestemd en dat heeft alles met de voorgaande coronaperiode te maken. Zo vertelde Jack dat zijn stem beter en dieper klinkt dan ooit, omdat deze in de lockdown zoveel rust kreeg. "Ik heb er nu wel spijt van dat ik het gezegd heb", lacht Jack Poels, terwijl hij nog wat stemoefeningen doet. Op de bühne van Jan-Willem Start Op zong hij vanochtend het achtste nummer, Te Vroeg Um Te Vertelle, van hun nieuwe plaat. "Dit is een liedje om de mensen weer moed in te spreken", legt Jack uit. "Het zijn rare tijden. En toch weer proberen te zeggen: 'Mensen, er komen nog dagen genoeg, vertrouw erin, vertrouw erop'."

Check Rowwen Hèzes live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie