Programma

NPO Radio 2 steunt Collecteweek KWF met drive-in

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 steunt Collecteweek KWF met drive-in

NPO Radio 2 steunt ook dit jaar de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september maken onze dj's 100 uur radio voor KWF vanuit de NPO Radio 2 Collecte Drive-in.

Door het coronavirus gaan er dit jaar minder collectanten op pad. NPO Radio 2 biedt een helpende hand: donateurs kunnen nu naar de collectant komen bij de NPO Radio 2 Collecte Drive-in op parkeerplaats De Scheg in Deventer. Onze uitzendingen komen de hele week vanaf deze locatie.

Bij deze speciale drive-in kunnen luisteraars vanuit hun auto een donatie doen bij collectanten van KWF, maar ook artiesten en dj’s van NPO Radio 2 staan regelmatig aan het loket. Verder zijn er op het parkeerterrein optredens van artiesten als Chef'Special, Di-rect en Racoon. Ook voor die concerten hoeven de bezoekers hun auto niet te verlaten.

Voor het bijwonen van deze concerten is aanmelden verplicht. Dat kan via het aanmeldformulier.

Overtuiging

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2: “Vanwege het coronavirus zijn dit jaar helaas tientallen acties en evenementen voor KWF niet doorgegaan en gaan minder collectanten langs de deuren. Tegelijkertijd blijft geld voor onderzoek naar deze ziekte van groot belang. Onze dj’s steunen dan ook vol overtuiging de Collecteweek.”

Tijdens de 100 uur hebben de NPO Radio 2-dj’s uiteraard volop aandacht voor de verhalen van de donateurs die door de drive-in rijden. Daarnaast ontvangen zij in de studio allerlei gasten die de Collecteweek steunen.

Videoboodschap

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zetten in hun ochtendshow mensen in het zonnetje door hen te verrassen met een live optreden van een bekende artiest. Ruud de Wild maakt elke dag een podcast met een bijzondere gast in het licht van KWF Kankerbestrijding. Ook bekende Nederlanders gaan zich inzetten als collectant. In ruil voor een donatie spreken zij in het programma van Rob Stenders en Caroline Brouwer op verzoek van luisteraars een persoonlijke videoboodschap in, van een huwelijksaanzoek tot een hart onder de riem voor iemand.

De dj’s Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof reizen de hele week door het land om te collecteren op plaatsen waar KWF geen collectanten heeft of op bijzondere plaatsen, zoals het Haagse Binnenhof.

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie