Programma

Terugblik: Dire Straits fascineert met 'Sultans of Swing' in Londen

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Dire Straits fascineert met 'Sultans of Swing' in Londen

Het is concertzaal Hammersmith Odeon in Londen die op 22 en 23 juli 1983 het decor vormt voor de laatste twee concerten van de Love Over Gold Tour van Dire Straits. De band speelt een waanzinnige uitvoering van 'Sultans Of Swing'.

De concertreeks heeft Mark Knopfler en co ruim acht maanden lang naar alle uithoeken van de wereld gebracht. In Engeland zijn de heren weer thuis en wordt de basis gelegd voor het volgende succes in hun rijke oeuvre. De concertregistratie wordt in maart 1984 namelijk uitgebracht als live-album onder de naam Alchemy: Dire Straits Live. De plaat scoort goed en dat komt mede door de tien minuten durende uitvoering van hit 'Sultans Of Swing'.

Stabiel in de Top 2000

Dire Straits vertoeft met 'Sultans of Swing' al sinds het begin van de Top 2000 behoorlijk stabiel in de hoogste regionen van de lijst. In 2009 viel het nummer buiten de top 30 (#32), maar verder kan de track altijd op een plekje bij de eerste dertig rekenen. Hoe deed de plaat het door de jaren heen? Check het zelf op de speciale statistiekenpagina.

Check de bijzondere liveversie hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie