Programma

De Heer Ontwaakt

  1. Nieuwschevron right
  2. De Heer Ontwaakt

Vrijdagochtend werden luisteraars van De Heer Ontwaakt voor de laatste keer wakker met Sander de Heer in de ochtend.

Tijd om terug te blikken op een aantal mooie momenten uit acht jaar De Heer Ontwaakt...

Presenteren op de bank

Op 12 november 2010 zit Sander niet gewoon in de studio, maar presenteert hij de uitzending vanuit zijn eigen huis. Dit omdat het de week van het nieuwe werken is. "Als iedereen één dag thuis werkt, zijn alle files opgelost zeggen ze. En daarom geef ik vandaag het goede voorbeeld."

Kenia

Voor de Nacht van de Vluchteling in 2012 reist Sander naar Kakuma, Kenia om met eigen ogen te zien hoe het er in een vluchtelingenkamp aan toegaat. Hij besluit 40 kilometer te gaan lopen om geld in te zamelen voor de vluchtelingen. Dit wordt een jaarlijkse marathon tijdens de Nacht van de Vluchteling op NPO Radio 2.

Het EK

Net als alle andere echte Oranjefans gaat Sander tijdens het EK 2012 naar Oekraïne en Polen om het Nederlandse elftal aan te moedigen. En dat niet voor een korte vakantie. Hij presenteert namelijk elke dag live vanuit de steden waar het elftal die dagen speelt.

De uithaal

Het duurde even, maar liefst 50 dagen. Maar toen kwam eindelijk de 18-jarige Daan die wist dat de uithaal afkomstig is van Stevie Wonder in zijn liedje ‘My Cherie Amour’.

Trouwen

Op 5 februari 2014 is het dan eindelijk zover: Sander stapt in het huwelijksbootje. Alleen niet met zijn vriendin, maar met luisteraar Chantal. In Amsterdam kan je die week trouwen voor één dag en de eerste vrouw die naar de uitzending belt mag hem het jawoord geven.

Badkamerconcerten

Vanaf januari 2014 treden er verschillende artiesten op in één van de kleinste kamers in de huizen van luisteraars: de badkamer. Onder meer Dotan, Bergit Lewis en Krystl treden op.

Sander is vader

Sander is op 30 juni 2014 om 16.50 vader geworden van zijn dochtertje Rosa. Hij maakte het op de radio bekend, maar wat ook bijzonder is, is de leuke manier waarop hij vertelt dat er een kleine aankomt.

De Lokale Omroep

September vorig jaar liet Sander een fragment horen van het allereerste begin. Sander bij de Limburgse lokale omroep.

Puddingbad

Wat moet je voor je 40e nog doen? Luisteraars dragen tips aan en in februari 2015 begint Sander met het afstrepen van punten op zijn bucketlist. Het grappigste moment was waarschijnlijk wel toen hij in een ijskoud puddingbad stapte.

Sander en Wendy op Lesbos

Dit is nog niet zo lang geleden, want ook nu nog komen er enorme groepen vluchtelingen uit Syrië naar Europa. Er moet iets gedaan worden om ze te helpen. Sander gaat samen met Wendy naar Lesbos om met eigen ogen te zien in wat voor omstandigheden de vluchtelingen leven.

Ster advertentie
Ster advertentie