Programma

Patricia (36) heeft Huntington

  1. Nieuwschevron right
  2. Patricia (36) heeft Huntington

Patricia Willard heeft de ziekte van Huntington en weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Dat lot wil ze haar zoontje besparen.

Huntington erfelijke ziekte

De ziekte van Huntington is een combinatie van ALS, Parkinson en Alzheimer en is een erfelijke ziekte. Patricia Willard heeft deze nare ziekte en heeft mogelijk nog 10 jaar te leven. In de Roodshow Late Night vertelt ze over de ziekte en de actie die ze voert. Ze weet dat ze dood gaat, maar wil er het beste van maken. De kans dat haar zoontje de ziekte krijgt is groot. "Dat ik het zelf heb, daar kan ik mee leven. Maar als mijn zoontje het heeft, dat is gewoon not done."

Quote

Als ik heel positief mag zijn, dan heb ik nog 10 jaar te leven

Patricia Willard

Campagne Team Huntington

"De onderzoekers maken vorderingen", vertelt Patricia. Er is een aanknopingspunt gevonden en de kans bestaat dat er binnen 4 tot 12 jaar een oplossing gevonden kan worden voor deze slopende ziekte. De kosten: 4 miljoen euro. Het Campagne Team Huntington is een actie gestart: "Ik krijg zulke lieve hartverwarmende reacties." Elke euro kan in dit onderzoek een verschil maken volgens Patricia.

Steun de actie

"Ik snap best dat mensen moe worden van die inzamelingsacties", zegt Patricia. Ze belooft dat elke euro 100% naar het onderzoek zal gaan. Als je de actie van Patricia wil steunen, ga dan naar deze Facebookpagina voor meer informatie.

Luister hier het hele gesprek met Patricia in de Roodshow Late Night terug:

Roodshow Late Night
Ma t/m do 22.00 - 00.00 uur
DJ: Jan-Willem Roodbeen

Ster advertentie
Ster advertentie