Programma

Energieke Dua Lipa sluit weekend feestelijk af in Afas Live

  1. Nieuwschevron right
  2. Energieke Dua Lipa sluit weekend feestelijk af in Afas Live

Met slechts één enkel album op haar naam lukt het Dua Lipa om op de late zondagavond een kort, maar geslaagd feestje te bouwen in een strak uitverkochte Afas Live.

Veel scholieren

Ondanks dat de Brits-Kosovaarse zangeres veel jeugdige fans heeft, start haar zesde optreden op Nederlandse bodem zondagavond pas iets na 21.30 uur. Veel van de aanwezige middelbare scholieren en studenten (voornamelijk meiden) moeten de volgende ochtend weer op tijd in de schoolbanken zitten, al weerhoudt dat ze er niet van de laatste avond van het weekend nog even goed uit hun dak te gaan.

Onderscheidend

De wat oudere concertbezoekers laten zich eveneens niet afremmen om het weekend feestelijk uit te gaan tijdens de show van Dua Lipa in Afas Live. Dankzij toegankelijke hits als ‘Be The One’, ‘New Rules’ en ‘Scared To Be Lonely’ weet de pas 21-jarige Dua Lipa een brede fanschare aan zich te binden. Met haar volle en wat zwaardere stemgeluid onderscheidt ze zich van generatiegenoten als Bebe Rexha, Anne-Marie, Zara Larsson, Camila Cabello.

Geen pretenties

Gehuld in een felrood designertrainingspak, met daaronder een duidelijk zichtbare rode glitterbeha, trapt Dua Lipa de show af met ‘Hotter Than Hell’. De hitsingle zet alvast de toon voor de rest van de avond: verwacht geen virtuoze toonladders of uitgekiende choreografie van deze jongedame, maar enkel ongebreidelde energie zonder enige pretenties.

Uitbundig bewegend

In hoog tempo verblijdt de brunette haar fans met uiterst dansbare popliedjes als ‘No Lie’, ‘Last Dance’ en ‘Blow Your Mind (Mwah)’, waarbij ze vaak uitbundig bewegend op het podium staat en wild met d’r haar staat te zwiepen. Op andere momenten wiegt ze op sensuele wijze haar heupen, met één hand gekruld in de lucht, terwijl het jasje van haar trainingspak nonchalant haar schouders ontbloot.

Goed getraind middenrif

Ze laat vooral in rustigere songs als ‘New Love’ en het bluesy ‘Thinking ‘Bout You’ horen dat het middenrif in haar strak afgetrainde lijf fraaie klanken voort kan brengen. Haar stemgeluid doet bij vlagen denken aan dat van Pink, zij het minder krachtig en minder veelzijdig. Maar goed, de zangeres van hits als ‘What About Us’ en ‘Get The Party Started’ heeft dan ook vijftien jaar meer ervaring. Tijdens ‘New Love’ verlichten honderden smartphones de volle concertzaal, op verzoek van Lipa.

Belofte maakt schuld

Los van de gebruikelijke concertkreten laat de 21-jarige verder weinig los. “Liefde is soms klote, maar ik zal jullie nooit verlaten”, belooft ze voorafgaand van ‘No Goodbyes’, mogelijk hintend op haar relatiebreuk met het Britse model Isaac Carew eerder dit jaar. De Nederlandse ster-dj Martin Garrix, met wie Lipa maanden geleden zoenend gespot is, omschrijft ze als een goede vriend, alvorens ze hun gezamenlijke hit ‘Scared To Be Lonely’ zingt.

Kort maar krachtig

Bijgestaan door haar solide band en een boel kleurrijke visuals en videobeelden strooit Dua Lipa de ene na de andere track van haar titelloze debuutalbum uit over de concertzaal in de Bijlmer. Bij ‘IDGAF’ (wat staat voor ‘I Don’t Give A Fuck’) gaat het designerjasje uit en zwaait ze met een middelvinger in de lucht. Het is het meest puberale moment van de nogal korte show. Na krap een uur is het tijd voor de toegift, met daarin de sublieme doorbraakhit ‘Be The One’. Dua Lipa laat desondanks in korte tijd zien wat ze in huis heeft.

Foto's: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie