Programma

The Killers spelen ‘Land Of The Free’ met nieuwe songtekst over George Floyd

  1. Nieuwschevron right
  2. The Killers spelen ‘Land Of The Free’ met nieuwe songtekst over George Floyd

The Killers hebben een nieuwe, uitgeklede versie van hun protestlied 'Land of the Free' uit 2019 opgenomen met nieuwe songteksten over de dood van George Floyd.

“How many killings must one man watch in his home?”, zingt Brandon Flowers voordat hij precies aangeeft hoelang de voormalige Minneapolis-politieagent Derek Chauvin zijn knie op Floyds nek hield. “Eight measured minutes and 46 seconds, another boy in the bag / Another stain on the flag.”

Wapengeweld

In januari 2019 brengen de mannen van The Killers de originele versie van het nummer uit. Het sprak zich uit tegen wapengeweld en de voorgestelde grensmuur van president Trump. In een Facebookbericht geeft Flowers destijds aan dat de tekst dateert uit de nasleep van de Sandy Hook-schietpartij in 2012. "Als vader zal ik nooit helemaal begrijpen wat die gemeenschap en die ouders hebben meegemaakt", schreef hij. "Maar mijn opvoeding in de kerk heeft me geleerd om te rouwen bij degenen die rouwen en ik deed het op de beste manier die ik toen kon bedenken. Ik huilde om die kinderen en leraren. Ik ging op mijn knieën en bad voor die gezinnen."

Luister hieronder naar het optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie