Programma

Motown-oprichter op Diana

  1. Nieuwschevron right
  2. Motown-oprichter op Diana

Berry Gordy geeft toe hopeloos verliefd te zijn geweest op Diana Ross. De 83-jarige oprichter van Motown Records vertelt voor het eerst openhartig ove

Interview

Motown-oprichter Berry Gordy is in het interview met de Amerikaanse nieuwszender CBS verbazingwekkend openhartig. De altijd zo gesloten platenbaas en zakenman uit Detroit heeft een goede reden een boekje open te doen over zijn persoonlijke ervaringen in de hoogtijdagen van Motown. Hij heeft Motown: The Musical geschreven. De musical is vorige week in première gegaan op Broadway.

Diana Ross, Marvin Gaye en Michael Jackson

In het interview, zie hieronder, laat Gordy o.a. weten dat hij een gênante eerste keer had met Diana Ross, dat hij niks in Marvin Gaye’s protestlied ‘What’s Going On’ zag en dat de leergierigheid en het talent van Michael Jackson er vanaf het begin al vanaf spatte.

Het begin bij Motown

“Ik nam veel risico op het begin. Maar het betaalde zich allemaal uit. Ik dacht op het begin alleen maar: muziek maken, geld verdienen en vrouwen scoren. Dat was het.” Gordy laat weten dolgelukkig te zijn met wat hij bereikt heeft. "Ik weet niet zeker of ik alles weer wil beleven, maar mijn droom is uitgekomen. De musical is waarschijnlijk het laatste dat ik doe."

Ster advertentie
Ster advertentie