Programma

Hoe kan het dat elke Hema dezelfde geur heeft?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe kan het dat elke Hema dezelfde geur heeft?

Het maakt niet uit welke Hema je inloopt, overal in het land ruikt de winkel hetzelfde. Komt het door de rookworsten? Of zit hier marketing achter? Jan-Willem en Jeroen zoeken het uit in Jan-Willem Start Op.

Vandaag is het precies 94 jaar geleden dat de Hema opgericht werd. Dat riep bij Jeroen Kijk in de Vegte meteen een grote vraag op, want: "Hoe kan het dat de Hema overal hetzelfde ruikt?". Geurhistoricus Caro Verbeek ontrafelde vanochtend in Jan-Willem Start Op! voor eens en voor altijd dit mysterie.

'Fris-zure-komkommer-geur'

"Er is zeker zoiets als een Hema-geur", legt Caro Verbeek uit. Die specifieke geur is volgens de geurhistoricus een soort geurenlogo. Meerdere bedrijven in Nederland maken er gebruik van, waaronder ook ING. "Het is de bedoeling dat je het eigenlijk niet te sterk ruikt, maar onbewust. Waardoor je als je naar binnen gaat het Hema-gevoel krijgt, zonder dat je weet waarom." Volgens Verbeek is de Hema-geur van hun textiel producten te omschrijven als een 'fris-zure-komkommer-geur'. Die geur mengt zich in de Hema met de geur van hun schoonmaakmiddel en van hun rookworsten, wat voor die specifieke 'Hema-geur' zorgt.

Check hieronder het hele fragment:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie