Programma

Onvergetelijke saxsolo Clarence Clemons

  1. Nieuwschevron right
  2. Onvergetelijke saxsolo Clarence Clemons

Vijf jaar geleden overleed Clarence Clemons, de saxofonist van Bruce Springsteens E Street Band. Zijn mooiste solo is die in 'Jungleland'.

The Big Man

Je kent 'm van die iconische hoesfoto van Springsteens album Born To Run, van zijn duet 'You're A Friend Of Mine' met Jackson Browne en natuurlijk van zijn mooie saxofoonsolo's op de platen van Aretha Franklin, Lady Gaga en The Boss. Clarence Clemons, door Springsteen ook wel The Big Man genoemd, overlijdt op 18 juni 2011 aan de complicaties van twee operaties na een beroerte. Zijn muzikale nalatenschap leeft gelukkig voort.

Laatste tournee

Toen Bruce Springsteen verleden week een concert op het Malieveld in Den Haag gaf, werd Clemons geëerd tijdens de uitvoering van 'Tenth Avenue Freeze-Out'. Zijn neefje Jake Clemons neemt tegenwoordig de honeurs waar op de saxofoon bij The E Street Band. Veruit de mooiste saxofoonsolo van Clemons is die op Springsteens 'Jungleland'. Hieronder een van de laatste videoregistraties van Clemons die het nummer speelt, gemaakt tijdens de Working On A Dream Tour. Een statische performance van de band, maar wel onbeschrijfelijk mooi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie