Programma

Paul McCartney heeft geheim kerstalbum gemaakt

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney heeft geheim kerstalbum gemaakt

Paul McCartney heeft een paar jaar geleden een kerstalbum gemaakt dat alleen zijn familie mag horen. Dat vertelde de muzikant in een interview op BBC Radio 4.

McCartney heeft met zijn 'Wonderful Christmastime' uit 1979 een onvervalste kerstklassieker op zijn naam staan, maar nu blijkt hij dus nog veel meer kerstliedjes te hebben geschreven. "Een paar jaar geleden dacht ik: 'er zijn niet veel goede kerstplaten'", vertelt de Beatle in het interview. "Dus ik ben de studio ingedoken en maakte er eentje."

Speciaal voor familie

Toch is de kans klein dat fans de liedjes ooit zullen horen. Die eer blijft volgens Sir Paul namelijk voorbehouden aan zijn vijf kinderen en acht kleinkinderen. De plaat is in huize McCartney al heel wat jaren een populaire gangmaker tijdens de feestdagen. "De kinderen vinden het leuk. Het is iets dat ze door de jaren heen vaak hebben gehoord. En nu worden ook de kleinkinderen ermee 'geïndoctrineerd'.

Luister naar 'Wonderful Christmastime':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paul McCartney in 2020 naar Goffertpark

Paul McCartney keert op 29 mei 2020 terug naar Nederland voor een concert in Goffertpark. De openluchtshow in Nijmegen maakt deel uit van zijn Freshen Up-tour.

In 2016 stond Paul McCartney voor het laatst in ons land, als afsluiter van een regenachtige Pinkpop-zondag. Inmiddels heeft de 77-jarige Sir Paul zijn toenmalige One on One-tour opgefrist en werk van zijn meest recente album Egypt Station toegevoegd aan de setlist die ruim tweeënhalf uur aan de grootste The Beatles-, Wings-, en solohits bevat. "Dit is mijn eerste bezoek aan Nijmegen en ik heb er goede dingen over gehoord. Het is altijd bijzonder om op te treden in steden waar we nooit zijn geweest”, aldus McCartney.

TOP 2000

Staat Paul McCartney in de Top 2000? Check het nu op staatieindetop2000.nl en bekijk ook gelijk of jouw favoriete platen dit jaar in de lijst staan. Op vrijdag 20 december onthullen we de complete lijst met noteringen. De uitzending van de Top 2000 begint op 25 december om 08.00 uur.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie