Programma

Roger Waters wil optreden op grens VS en Mexico

  1. Nieuwschevron right
  2. Roger Waters wil optreden op grens VS en Mexico

De Amerikaanse president Trump beloofde tijdens zijn verkiezingsstrijd een muur te bouwen tussen Mexico en de VS. Roger Waters overweegt nu daar op te treden.

Ambitieuze bouwplannen

"Ik ga een muur bouwen en de Mexicanen gaan 'm betalen", beloofde Trump zijn kiezers, nog voor dat het denkbaar geacht werd dat hij daadwerkelijk de verkiezingen zou winnen. Nu Trump in de Oval Office zit, is het natuurlijk nog maar de vraag of hij zo'n ambitieus project erdoor gedrukt krijgt. In reactie op Trumps bouwplannen is Roger Waters van plan om Pink Floyds elpee The Wall uit 1979 live op te voeren nabij waar Trump zijn veel besproken muur wil neerzetten, op de grens van de VS met Mexico.

Plicht om mond open te trekken

"Muziek is een legitieme manier om protest te uiten", zegt Waters over een mogelijk concert in de grensstreek. "Muzikanten hebben het absolute recht, de plicht, om hun mond open te trekken om zich uit te spreken." Het is zeker niet de eerste keer dat Roger Waters het best verkochte Pink Floyd-album ooit inzet om zijn politieke opvattingen te uiten. Zo bespotte hij Trump tijdens eerdere shows. De val van de Berlijnse Muur werd in 1990 gevierd door een opvoering van het conceptalbum.

Ster advertentie
Ster advertentie