Programma

Wie is... Anderson .Paak?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is... Anderson .Paak?

Misschien heb je Anderson .Paak zien staan op het affiche van North Sea Jazz, maar weet je niet wie het is. We stellen hem aan je voor.

Naam: Brandon Park Anderson
Geboren: 8 februari 1986 in Oxnard
Opleiding: Muziekopleiding
Beroep: Soulzanger, rapper, drummer (voorheen: wietteler)

Wie is Anderson .Paak?

Brandon Anderson is de zoon van een Amerikaanse luchtwachtpiloot en een Zuid-Koreaanse aardbeienteler. Het begint allemaal heel braaf wanneer hij op zijn slaapkamer muziek begint te maken en op zijn elfde voor het eerst drumstokken oppakt in de plaatselijke kerk. Naast de verschillende baantjes die hij aanneemt, blijft hij hobbymatig muziek maken. Vlak voor zijn debuutalbum onder de artiestennaam Breezy Lovejoy verschijnt, raakt hij dakloos nadat hij wordt opgepakt als medewerker op een wietboerderij in Santa Barbara.

Waar kennen we hem van?

De naam Breezy Lovejoy wordt verruild voor Anderson .Paak voor de albums Venice en Malibu, die respectievelijk in 2014 en in 2016 worden uitgebracht. De twee albums zijn bescheiden verkoopsuccessen, met name Malibu, dat op de achttiende plek prijkt in de Nederlandse albumlijst. Het grote publiek kent Anderson .Paak vooral van de soundtrack bij Dr. Dre's Compton, de biopic over rapgroep NWA. Ook doet hij mee op een nummer van het nieuwe album van Macklemore en Ryan Lewis.

Waarom staat hij op North Sea Jazz?

Verleden weekend maakte Anderson .Paak pas zijn Nederlandse festivaldebuut en de pers schrijft daar lovend over. Het Parool dicht de artiest een 'rubberen tong' toe en oordeelt dat zijn zangkunsten niet onderdoen voor zijn wat hij als rapper neerzet. Volgens 3VOOR12 heeft Anderson .Paak 'alles in huis' om een goede show neer te zetten. Genoeg complimenten dus om vol verwachting te gaan kijken naar de soulvolle hiphop van deze opkomende ster.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anderson .Paak is op zaterdag 9 juli te zien op North Sea Jazz in de Maas-zaal, van 21.15 uur tot 22.00 uur.

NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz
Vrijdag 8 t/m zondag 10 juli
Kijk mee via de livestream
#NPORadio2 #NSJ16

Ster advertentie
Ster advertentie