Programma

Mooi Wark maakt nummer over veilig carbidschieten

  1. Nieuwschevron right
  2. Mooi Wark maakt nummer over veilig carbidschieten

Speciaal voor een nieuwe campagne rondom carbidschieten, de 'BOCK-campagne', schreef Mooi Wark een nummer met een duidelijke boodschap: "een echte BOCK heeft gewoon doppen op!"

In Wout2day belde Wouter van der Goes met bassist William Bossong van Mooi Wark. "Er zit een serieuze ondertoon in 'Wie is de BOCK'. Carbidschieten is een prachtige traditie in het Noorden, alleen dat schieten is keihard. Er komt 130 decibel vrij en je gehoor kan daardoor 'naar de kloten' gaan, om het maar even in het typisch Drents te zeggen", vertelt William.

'Wie is de BOCK?'

De campagne viel in de smaak bij Mooi Wark en ze wilden graag nadenken over een manier waarop ze de veiligheid van carbidschieten goed konden overbrengen. Mooi Wark doet waar Mooi Wark goed in is en dat is natuurlijk een nummer schrijven. 'Wie is de BOCK', is 't geworden, maar wat is dat dan, zo'n BOCK? "De BOCK, van 'Wie is de BOCK' staat voor 'Bewust Oplettende Carbid Knaller'. Een echte BOCK heeft gewoon doppen op!".

Luister hieronder naar het interview met William Bossong.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WOUT2DAY

Je hoort Wout2day van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 2.

TOP 2000

Hoevaak staat U2 in de Top 2000? Check het nu zelf op staatieindetop2000.nl en kijk ook gelijk of jouw favoriete platen dit jaar in de lijst staan. Op vrijdag 20 december onthullen we de complete Top 2000. De uitzending van de lijst der lijsten begint op 25 december om 08.00 uur.

Foto omslag:

Ster advertentie
Ster advertentie