Programma

Fans bekijken tien shows André Rieu vanuit hotel Vrijthof

  1. Nieuwschevron right
  2. Fans bekijken tien shows André Rieu vanuit hotel Vrijthof

Drie weken vanuit je hotelkamer naar de reeks openluchtconcerten van je favoriete artiest kijken? Voor Ruud is het deze weken dagelijkse kost. Wouter belt met de mega-fan!

Beste plekken op het balkon

Ruud en Ineke Elshout zijn groot fan van André Rieu. Het Haagse stel gaat heel ver om niets van zijn concertreeks op het Vrijthof te missen. De twee hebben voor drie weken een hotelkamer aan het plein in Maastricht geboekt met een balkon dat vrij uitzicht biedt op het podium van André. "Het zijn in totaal dertien concerten. Voor drie daarvan hebben we kaartjes en de resterende tien concerten bekijken we vanaf het balkon," vertelt Ruud aan Wout.

Rieu schept een band

Gaat Rieu dan nooit vervelen? Voor Ruud en Ineke niet. Het draait voor de twee om meer dan wat er op het podium gebeurt. "Toen we vijftien jaar geleden in aanraking kwamen met André Rieu ging het echt om de muziek, maar al heel snel ontstonden er onder de vaste bezoekers vriendschappen," zegt Ruud. Het contact met de andere bezoekers is voor hem dan ook het belangrijkste tijdens de concerten van Rieu: "Het is nu veertig procent muziek en zestig procent de vriendschappen."

Een eigen feestje, maar niet alleen

Op de tien avonden dat ze geen kaartjes voor de show hebben, viert het stel op hun balkon een eigen feestje. Hoewel ze de slingers niet met z'n tweeën hoeven op te hangen, zegt Ruud: "We zitten hier dan niet alleen. We hebben elke avond een huis vol." En elke avond is het weer leuk. Geen optreden is namelijk hetzelfde, weet hij: "Het publiek is anders. Het orkest reageert anders. En zo nu en dan is eens een regenbui. Gewoon een heel andere beleving."

Beluister het hele gesprek met Ruud hier terug:

Drie weken Andre Rieu vanaf het balkon van je hotelkamer

Wout2Day

Je hoort Wouter iedere werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur met Wout2Day op NPO Radio 2!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie