Programma

Maaike Ouboter schreef 'Dat Ik Je Mis' om verlies van haar ouders te verwerken

  1. Nieuwschevron right
  2. Maaike Ouboter schreef 'Dat Ik Je Mis' om verlies van haar ouders te verwerken

Maaike Ouboter breekt in 2013 door met het nummer 'Dat Ik Je Mis'. In een oude Top 2000 a gogo vertelt de singer-songwriter hoe ze op deze tijd terugkijkt en wat de track voor haar heeft betekend.

Van cursus naar doorbraak

Het is 2013 als Maaike Ouboter de studio van tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland binnenstapt voor een auditie. Het enige dat ze mee heeft is een gitaar en een liedje dat ze in 2011 tijdens een cursus singer-songwriter schreef. Haar 'Dat Ik Je Mis' maakt veel los bij de jury. Het zijn die enkele minuten die haar leven veranderen. Na de tv-uitzending schiet het nummer de hitlijsten in en is de plaat binnen twee maanden platinum.

Quote

Ik denk dat het voor mezelf met verwerking te maken had, ondanks dat ik dat altijd héél hard ontkend heb in interviews.

Maaike Ouboter

Gemis van haar ouders

Dat het nummer vaak wordt omgeschreven als 'een nummer over haar overleden ouders', vindt Maaike jammer. Volgens de singer-songwriter gaat het nummer namelijk niet direct over haar ouders, maar juist over wat zich in haar hoofd afspeelde. "Het gaat over mij en het missen ván mijn ouders", vertelt Maaike. De singer-songwriter legt uit dat ze haar emoties destijds lastig kon verwerken: "Mijn moeder was overleden en mijn vader was ziek. Ik had gezegd 'we gaan wel samen dit verder doen’, en toen overleed hij ook. Toen dacht ik 'hey wij hadden een afspraak, wat is dit.' Dus daar was ik heel boos over."

Benieuwd naar Maaikes complete verhaal? Je hoort het in deze aflevering van Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maaike Ouboter in de Top 2000

In 2019 staat 'Dat Ik Je Mis' van Maaike Ouboter op nummer 337 in de Top 2000. Het nummer stond in 2013 voor het eerst in de lijst. Benieuwd hoe hij door de jaren heen is gestegen en gedaald? Dat kun je bekijken in de statistieken.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie